عواملی که علاوه بر استرس و الگوهای رژیمی، می توانند علائم IBS را تشدید کنند:
۱-استفاده ی افراطی از مسهل ها و سایر داروهای بدون نسخه.
۲-آنتی بیوتیک ها
۳-کافئین
۴-بیماری قبلی گوارشی
۵-فقدان نظم در خواب، استراحت و مصرف مایعات
در بیمارانی که سابقه ی قوی آلرژی دارند، حساسیت زیاد به مواد غذائی ویژه ممکن است به علتIBS باشد. آزمایش حذف و اضافه ی مواد غذائی ممکن است در این شرایط معقول باشد.
مواد غذائی حاوی فیبر، نشاسته های مقاوم، و الیگوساکاریدها ممکن است به حفظ سلامتی میکروفلور مفید و مقاومت در برابر عفونت های پاتوژن کمک کنند. مطالعات بررسی کننده پروبیوتیک ها وپره بیوتیک ها اثرهردو را باهم سنجیده اند.اثرات مثبت پره بیوتیاک ها به دلیل وضعیت هضم ضعیف ممکن است کمتراز مقدارواقع درنظر گرفته شود.
بیماران درپاره ای موارد دچاریک سیکل معیوب درارتباط بااسترس بیهوده مرتبط با غذاها می گردند،که این امربه دلیل اختلالات گوارشی وفشاراجتماعی منجربه استفاده ازیک رژیم بسیارمحدودغیرضروری،کمبودهای تغذیه ای وبدترشدن علائم می گردد .اطمینان مجددوبازگردندان تدریجی غذاها به رژیم غذایی فرد ومحدودیت درارتباط باغذاهای محرک منجربه بهبود چشمگیری درکیفیت زندگی بیمارمیگردد.
استفاده از روغن نعناع نوید بخش بوده و در یک مطالعه تصادفی کنترل شده استفاده از این روغن منجر بهبود علائم شکمی درافراد مکملاری شده گردید.
درباره نویسنده :
بدون دیدگاه