شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۳۰ الی ۲۰:۰۰

سلیاک

سلیاک نوعی بیماری گوارشی است که در اثر حساسیت سلول های مخاطی روده باریک به ترکیبات موجود در پروتئین غلات به وجود می آید و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می شود.افراد مبتلا به سلیاک پروتئینی به نام گلوتن را که در گندم،جو،چاودار و جو دوسر وجود دارد را نمی توانند تحمل کنند.از علائم سلیاک می توان به کاهش وزن،اسهال خونی،اسهال چرب،درد شکمی،نفخ،درد مفاصل،تشنج و ..اشاره کرد.بعضی از افراد مبتلا به سلیاک هیچ علامتی ندارند،زیرا قسمت سالم روده قادر به جذب مواد مواد مغذی کافی برای پیشگیری از بروز علائم است.

سلیاک

در بیماری سلیاک لازم است منابع گلوتن به طور کامل حذف شوند:

گندم ،جو،جو دوسر و چاودار. از آنجا که آرد گندم به عنوان یک نگهدارنده اصلی در بسیاری از کنسروها و موادغذایی استفاده می‌شود این بیماران نه تنها باید از گندم و جو پرهیز کنند، بلکه بسیاری از مواد غذایی دیگر مانند سوسیس و کالباس و حتی برخی از انواع لبنیات، کنسرو رب‌گوجه و برخی مواد آرایشی که درجاتی از آرد گندم در آنها استفاده شده است را نیز نباید مصرف کنند.

غذاهای مجاز برای این بیماران عبارتند از :

آرد ذرت،نشاسته ذرت،غذای تهیه شده از ذرت،برنج،آرد سویا،آرد سیب زمینی،نشاسته کاساوا،نشاسته گندم بدون گلوتن.

 

مهسا ادیبیان

کارشناس ارشد تغذیه


درباره نویسنده :
مرکز دکتر سلامت
لوگو دکتر سلامت
مرکز دکتر سلامت

  بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *