اغلب تصور می شود که افراط در مصرف قند موجب دیابت می شود در حالیکه چاقی ( که عموما ناشی از مصرف مقدار زیادی از مواد غذایی انرژی زا از جمله مواد قندی است ) در افرادی که زمینه ابتلا به دیابت را داشته باشند موجب ظهور این بیماری می گردد.
علاوه بر چاقی مادر در بارداری، داشتن سابقه دیابت در خانواده زن باردارو همچنین به دنیا آوردن نوزاد با وزن تولد بیش از ۴ کیلوگرم احتمال ابتلای مادر در ۴۰-۵۰ سالگی را افزایش می دهد.به منظور پیشگیری از این خطر،لازمست مادر در دوران بارداری افزایش وزن زیاد نداشته باشد.
در عین حال چنانچه مادر در دوران بارداری به دیابت مبتلا باشد واجب است از رژیم غذایی خاصی پیروی کند.حذف قند و شکر ضروری است.همچنین مصرف مواد غذایی نشاسته ای محدود شده و از خوردن شیرینی ها و نوشابه های شیرین پرهیز گردد.
روغن مصرفی هم باید محدود شده واز روغن های گیاهی غیر اشباع (به جز روغن های نخل و نارگیل)به مقدار کم مصرف شود.در عوض بهتر است رژیم غذایی غنی از گوشت بی چربی و ماهی تازه (و نه کنسروهای دارای روغن) باشد.شیر مصرفی هم باید کم چرب یا بدون چربی باشد.
مصرف سبزی های غیر نشاسته ای خام یا بخارپز، لازم است. غذا در قالب سه وعده اصلی و ۲ میان وعده و به صورت کم نمک مصرف شود تا اشتها کاهش یابد.قند خون هم باید به طور مرتب ارزیابی شود.
ادیبیان
کارشناس ارشد تغذیه
درباره نویسنده :
بدون دیدگاه