بین چاقی و تنبلی یک رابطه دو طرفه وجود دارد. چاقی می تواند باعث تنبلی فرد و تنبلی به مرور باعث افزایش وزن شود. افرادی که درگیر چاقی هستند بیشتر از دیگران در زمان تحرک خسته می شوند، مثلا اگر ده کیلو اضافه وزن دارند، انگار که انجام کارها با برداشتن یک وزنه ده کیلویی پیش می رود. برای پرهیز از این خستگی سرعت حرکت های فیزیکی کم شده و به مرور تنبلی بر فرد مستولی می شود.
تدوام این وضعیت کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و دور باطل تنبلی چاقی، چاقی تنبلی را ایجاد می کند. مهمترین علت تنبلی نا آگاهی نسبت به فرایند درگیر شدن با آن است. فردی که تنبل می شود یک فرایند را تجربه می کند. اول با به تعویق انداختن کارها و وظایف مقدمات را فراهم می کند. بعد با خودگویی های مثبت مثل فعلا که وقت هست، این کار مهمتر است، اول یکم استراحت کنم تا انرژی بگیرم، فشار زیادی روم هست باید به خودم توجه کنم و… به مرحله بعد می رود.
در نهایت یک لذت ناشی از پیش نبردن کار را تجربه کرده و عادت منفی تنبلی شکل می گیرد. افرادی که درگیر چاقی هستند بهتر است برای کسب موفقیت بیشتر در پی درمان تنبلی باشند. ناگفته نماند بعضی از بیماری ها مثل کم کاری تیروئید هم می توانند دلیل تنبلی باشند که باید بررسی شوند.
درباره نویسنده :
بدون دیدگاه