امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی تحقیقات زیادی در رابطه با نقش تغذیه و سلامت پوست صورت گرفته است. مطالعات نشان می دهند که با دریافت کالری مورد نیاز بدن ، فعالیت بدنی و دریافت ریزمغذی های مورد نیاز که شامل غذاهای آنتی اکسیدان می باشد می توان تا حدود زیادی از روند پیری پوست جلوگیری کرد. آنتی اکسیدان هایی نظیر کاروتنوییدها، توکوفنول ، فلاونوییدها ، ویتامین های A ،C ،D، E ، اسیدهای چرب امگا ۳ و برخی پروتیین هامی توانند نقش مهمی را در این امر ایفا کنند.
ویتامین C یا همان آسکوربیک اسید به عنوان کوفاکتورهای آنزیم های لیزیل و پرولیل هیدروکسیلاز می باشد که این دو نقش مهمی در کلاژن سازی دارند. کمبود این ویتامین می تواند منجر به شکنندگی پوست و تاخیر بهبود زخم شود.
ویتامین E که گروهی از توکوفرول ها هستند و به عنوان ترکیب غیر آنتی اکسیدان می باشند . این ترکیب را می توان در انواع روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان و روغن سویا و برخی گوشتها یافت کرد.کمبود این ویتامین می تواند منجر به خشکی پوست و ادم گردد.
ویتامین A که محلول در چربی می باشد و از مشتقات بتا کاروتن، لیکوپن و استازانتین می باشد. که نقش مهمی در کاهش استرس اکسیداتیو دارند. این ویتامین در سیب زمینی شیرین ، هویج، کدو و انبه یافت می شوند .
ویتامینD محلول در چربی است و در انسان نقش پیش هورمون را ایفا می کند. این ویتامین رامی توان در تخم مرغ ،شیر و مارگارین یافت. این ویتامین از فرایند پیری پوست و سرطان پوست جلوگیری میکند.
درباره نویسنده :
بدون دیدگاه