علت نازایی می تواند شامل عامل مرد (۲۵ تا ۴۰ درصد) ، نقص تخمک گذاری ( ۲۰تا ۳۰ درصد)، نقص در لوله رحم( ۲۰ تا ۳۰ درصد)، موارد ناشناخته ( ۱۰ تا ۲۰ درصد) ، اندو متریوز ( ۵ تا ۱۰ درصد) و سایر علل( ۴ درصد) باشد. همچنین نازایی ممکن است ناشی از چاقی( شاخص توده بدنی ( BMI) خیلی بالا) در زوجین باشد.
زنان با کمتر از ۱۷% چربی بدنی ، اغلب قاعدگی ندارند . آنهایی که چربی بدنشان کمتر از ۲۲% است ، اغلب تخمک گذاری نمی کنند. زنان در معرض خطر شامل افراد دارای رژیم های ورزشی شدید ، اختلالات خوردن ، یا هردو می باشند.
مطالعات نشان داده اند که تغییر در رژیم غذایی باعث کاهش اختلالات تخمک گذاری و همچنین بهبود باروری میشود. کمبود ویتامین D هم در زنان و هم در مردان می تواند همراه با عقیمی باشد. همچنین کلسیم در مردان برای اسپرماتوژنز ( تولید اسپرم) ، حرکت اسپرم ، افزایش فعالیت و واکنش هاس آکروزومی ( منطقه ای در اسپرم که حاوی آنزیم های هضمی جهت از بین بردن لایه ی بیرونی تخمک می باشد) اهمیت دارد.
توصیه بر این است که رژیم غذایی دارای میزان قند پایین تر ( شامل محصولات لبنی پر چرب ولی با اسید های چرب ترانس پایین تر) آهن از منابع گیاهی ، مصرف روزانه مولتی ویتامین و همچنین فعالیت بدنی ملایم باشد.
درباره نویسنده :
بدون دیدگاه