واژه Vegetarian شامل طیف وسیعی از دستورهای غذایی جهت دستیابی به سلامت است. اساس رژیم گیاهخواری بر غلات، میوه جات، سبزیجات، حبوبات، دانه ها و میوه های مغزدار مثل گردو، فندق، پسته است و بسته به نوع رژیم گیاهخواری با تخم مرغ یا بدون تخم مرغ می باشد.در مقابل رژیم همه چیزخواری که شامل مصرف تمام منابع حیوانی و گیاهی است، رژیم گیاهخواری یعنی محدود کردن رژیم غذایی به منابع گیاهی و اجتناب از مصرف انواع گوشت ها که شامل گوشت قرمز، پرندگان، ماهی، صدف و….. است، وجود دارد.
انواع رژیم های گیاهخواری:
۹ نوع رژیم گیاهخواری وجود دارد که عبارتند از:
- Lacto-Vegetarian: رژیمی است که علاوه بر منابع گیاهی از فراورده های لبنی نیز در برنامه غذایی استفاده می شود.
- OVO- Vegetarian: علاوه بر منابع گیاهی از تخم مرغ نیز استفاده می شود.
- Lacto- OVO- Vegetarian: متداول ترین و راحت ترین نوع گیاهخواری است که از منابع گیاهی، شیر و تخم مرغ نیز استفاده می شود.
- Macrobiotic- Vegetarian:این گروه، گیاهخوار سرسخت هستند که فقط از سبزیجات، غلات و حبوبات استفاده می کنند. این رژیم شامل ۱۰ سطح است که این سطوح بر اساس افزایش محدودیت غذایی شماره گذاری می شود و ممکن است در برنامه غذایی آنها ماهی اضافه شود.
- Semi-Vegetarian: یعنی نیمه گیاهخوار و افرادی هستند که گیاهخوار سرسخت نیستند و فقط گوشت قرمز از برنامه غذایی آنها حذف می شود.
- Vegan: گیاهخواران مطلق هستند که هر فراورده ای که از حیوان به دست بیاید مثل شیر، تخم مرغ، عسل و حتی افزودنی های غذایی در برنامه غذایی آنها وجود ندارد و رژیم آنها فقط شامل سبزیجات، غلات، حبوبات، انواع مغزها و انواع دانه ها و میوه جات است.
- Pesco-Vegetarian: رژیم این گروه شامل منابع گیاهی و ماهی است
- Pollo-Vegetarian: رژیم این گروه شامل منابع گیاهی و مرغ است.
- Fruitarian: فقط از میوه جات تازه و خشک شده، انواع مغزها، عسل و روغن زیتون استفاده می کنند.
هما هدایی کارشناسی ارشد تغذیه
درباره نویسنده :
بدون دیدگاه