دکتر سلامت

تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

بیماری سلیاک

بیماری سلیاک ,    منتشر شده در 48 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      65   پرینت       

بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است.هر زمان که سلول های سیستم ایمنی روده حس کنند که یک ماده ی خارجی در آن منطقه موجود است،پروتئین هایی به نام آنتی بادی تولید می کنند تا آن ماده خارجی را از بین ببرند.

چون سلول هایی که توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می بینند همان سلول های پرزمانند موجود در دیواره روده باریک هستند،وقتی این سلول ها آسیب ببینند سطح پرزها صاف شده و بنابراین سطح جذب مواد مغذی کاهش می یابد.به این ترتیب مواد مغذی به خوبی جذب نمی شوند و کمبود ویتامین ها و مواد معدنی به وجود می آید.

بیماری سلیاک

مبتلایان به این بیماری باید تمام برچسب های غذایی را مطالعه کنند تا از عدم حضور گلوتن در آن غذا اطمینان حاصل کنند.مبتلایان حتی به میزان کم نباید از غذاهای غیر مجاز استفاده کنند:مثلا برای قطعه کردن نان بدون گلوتن نباید از چاقوی استفاده شده برای برش نان گلوتن دار استفاده کنند و کارد را قبل از استفاده باید بشویند.

برخی از غذاهایی که بیماران سلیاک باید از آن اجتناب کننداز قبیل:

۱-آرد گندم

۲-جوانه،نشاسته،سبوس،کراکر گندم

۳-غذاهای تهیه شده از گندم مانند:ماکارونی،نان،کیک و شیرینی

۴-جو و محصولات تهیه شده از آن:مانند آرد جو

۵-چاودار،آرد چاودار و محصولات آن

هم چنین توجه شود در برخی غذاها گلوتن پنهان وجود دارد و از آن برای قوام یا حالت دادن استفاده می شود.مانند نشاسته،پروتئین هیدرولیز شده سبزیجات،پروتئین گیاهی هیدرولیز شده،مالت،موادی که در داروها استفاده شده و ارزش دارویی ندارند(مثل پوشش داروها) و قوام دهنده ها.

برخی از انواع چیپس سیب زمینی،هات داگ،کوفته ها،سوپ ها،سس های سویا و آبنبات ها نیز ممکن است حاوی منابع پنهان گلوتن باشند.


درباره نویسنده :
نیلوفر ژورک
لوگو دکتر سلامت
نیلوفر ژورک
کارشناس تغذیه در کلینیک سلامت

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *