تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

کلم بروکلی و مقابله با سرطان

کلم بروکلی و مقابله با سرطان ,    منتشر شده در 276 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      266   پرینت       

کلم بروکلی و مقابله با سرطان

کلم بروکلی و مقابله با سرطان

 سبزیجاتی مثل بروکلی به دلیل دارا بودن ویتامین و فیبر، جزو موادغذایی سالم شناخته می‌شوند. طبق مطالعات جدید، عصاره جوانه بروکلی محافظی در مقابل سرطان سر و گردن می باشد. 

به گزارش کلینیک سلامت به نقل از سایت مدیکال نیوز، محققان دانشگاه انستیتو سرطان پیتسبورگ، اعلام کرده‌اند که عصاره جوانه بروکلی، نوعی محافظ در مقابل سرطان دهان در موش‌های آزمایشگاهی بوده و روی گروهی از افراد داوطلب نیز آزمایش شده است. از این پس، محققان با انجام آزمایشات بالینی روی افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان سر و گردن هستند، به کشفیات جدیدی خواهند رسید.

به گفته دکتر ژولی باومن، افرادی که سرطان سر و گردن آنها درمان شده است، هنوز در معرض خطر ابتلا به سرطان دوم، یعنی سرطان دهان یا گلو قرار دارد. متاسفانه این سرطان کشنده است بنابراین محققان سعی دارند با توسعه امن مولکول‌های طبیعی موجود در کلم‌ها از پوشش دهانی (قسمتی که تحت تاثیر سلول های سرطانی است) محافظت کنند.

مبدا این رایحه قوی و طعم تلخ موجود در خانواده کلم‌ها، سبزیجات براسیکا است که کلم بروکلی، منداب، کلم، گل کلم و خربزه جز این خانواده هستند.

محققان موسسه ملی سرطان بسیار مشتاق هستند که تحقیقات خود را روی خانواده کلم‌ها آغاز کنند چراکه این گروه از سبزیجات مقدار زیادی ماده شیمیایی حاوی گوگرد به نام-گلوکزینولاتس-دارند که این ماده  وظیفه بو و مزه سبزیجات را برعهده دارد.

وقتی این ماده شیمیایی هنگام خوردن یا آماده‌سازی غذا، شکسته می‌شود، ترکیبات فعال بیولوژیکی تشکیل می‌شود. براساس مطالعه محققان، این ترکیبات آزاد شده می‌تواند از پیشرفت سرطان در برخی از اندام‌های موش‌ها و خرگوش‌ها جلوگیری کند.
سولفورافن به طور قابل توجهی بروز سرطان دهان و تعداد تومورها را در موش‌ها کاهش می‌دهد.

ترکیب سولفورافن بیشترین توجه محققان را به خود اختصاص داده است. با همکاری دکتر دنیل ای. جانسون(دانشمند ارشد موسسه سرطان) و دکتر باومن، چندین ماه صرف شد تا آزمایشات متعدد برای پی بردن به تاثیر سولفورافن روی موش‌های مستعد سرطان انجام شود. سولفورافن به طور قابل توجهی بروز سرطان و تعداد تومورهای پیشرفته را کاهش می‌دهد.

این دستاوردها سبب شد تا محققان مخلوطی از آبمیوه و عصاره کلم بروکلی که سرشار از سولفورافن است را روی ۱۰ تن از افراد مستعد سرطان آزمایش کنند. بدون هیچ نشانی از بروز بیماری، همزمان محققان متوجه شدند که تغییراتی در بخش پوشش محافظ دهانی رخ داده است که بیانگر جذب شدن سولفورافن و تاثیر آن روی بافت مورد نظر بوده است.

به گفته دکتر باومن  این ماده که نام آن را پیشگیری‌کننده سبز نامیده‌اند، بذر آماده شده یا عصاره گیاه است که باعث پیشگیری از بیماری‌ها می‌شود. این دارو نسبت به روش‌های سنتی پیشین نیازمند هزینه و منبع کمتری است و به راحتی می‌توان آن را در کشورهای درحال توسعه‌ که در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند، توزیع کرد. اگر این درمان روی داوطلبان تاثیر مثبت بگذارد و از پوشش دهانی محافظت کند، در آینده نزدیک این دارو در مقیاس بزرگ‌تر عرضه خواهد شد.


درباره نویسنده :
کلینیک سلامت
کلینیک سلامت
اولین درمانگاه تخصصی دیابت و چاقی در شرق تهران

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *