تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

چه خوراکی های از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند؟

چه خوراکی های از پوسیدگی دندان ج... ,    منتشر شده در 34 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      54   پرینت       

غذاهای آنتی کاریوژنیک غذاهایی هستند که وقتی قبل از یک غذای اسیدزا مصرف می شوند، از تشکیل پلاک حاصل از غذا های اسید زا جلوگیری می کنند.از جمله ی آنها چدار کهنه  است که به دلیل وجود کازیین، کلسیم و فسفات در این پنیر ها می باشد.قند های الکلی ۵ کربنه ، زایلتول ، آنتی کاریوژنیک های قابل توجه هستند زیرا باکتری ها نمی توانند قند های ۵ کربنه را مانند قند های ۶ کربنه نظیر گلوکز ، ساکارز و فروکتوز متابولیزه کنند.تمامی میوه های تازه،  خشک شده و کنسرو شده و آب میوه ها ممکن است کاریوژنیک باشند.میوه های محتوی آب بالا مانند هندوانه، نسبت به سایر میوه ها مانند موز و میوه های خشک شده کمتر کاریوژنیک هستند.

چه خوراکی های از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند؟

تناوب مصرف غذا یا نوشیدنی های کاریوژنیک ، تعداد دفعات تولید اسید را مشخص می کند.هر زمان که کربوهیدرات تخمیر پذیر مصرف می شود، کاهش PH در عرض ۵ تا ۱۵ دقیقه شروع شده ، سبب افزایش فعالیت پوسیدگی می شود.وعده های کوچک مکرر و میان وعده ها اغلب محتوی کربوهیدرات های قابل تخمیر بالایی بوده ، کاریوژنسیتی یک رژیم را بیشتر از یک رژیم حاوی ۳ وعده غذایی و حد اقل میان وعده افزایش می دهد.خوردن چندین کلوچه در یک وعده غذایی و در پی آن مسواک زدن دندان ها یا شستن دهان با آب ، در مقایسه با یک کلوچه چندین بار طی یک روز کمتر کاریوژنیک است. نشاسته های طویل تر در دهان بیشتر باقی مانده و در نتیجه کاریوژنسیتی بیشتری دارند.

جریان بزاق غذا را از اطراف دندانها پاک می کند. علاوه بر سیستم بافری بیکربنات-کربنیک اسیدو فسفات بزاق نیز عمل بافری داشته که منجر به خنثی کردن متابولیسم اسیدی باکتری ها می شود.جویدن ، تولید بزاق را تحریک کرده و می تواند کاریوژنسیتی کربوهیدرات های تخمیر پذیر مصرفی با یک وعده غذا را کاهش دهد.بزاق فوق اشباع ازکلسیم و فسفر است.عملکرد بافری ،PH  را به بالاتر از نقطه بحرانی برگردانده ، ومینرالیزاسیون می تواند رخ دهد.

 


درباره نویسنده :
حمید امیری
لوگو دکتر سلامت
حمید امیری
شماره نظام پزشکی : ت -7128 کارشناس ارشد تغذیه ، دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه از دانشگاه تهران مشاور تغذیه کلینیک سلامت

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *