دکتر سلامت

تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

چرا در هنگام استرس تمایل به مصرف شیرینی ها افزایش می یابد؟

چرا در هنگام استرس تمایل به مصرف... ,    منتشر شده در 29 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      68   پرینت       

مصرف قندهای ساده می تواند منجر به نوسانات شدید قند خون شده و ناهنجاری های روحی و روانی را تقویت می کند. هم افت قند خون و هم  افزایش قند خون بالا تاثیر زیادی بر وضعیت روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی دارد.

افزایش سریع قند خون باعث آزاد شدن ناگهانی انسولین می شود و همین امر منجر به افت سریع قند خون و ورود آن به سلول ها می شود. جهت جبران کاهش قند خون، بدن هورمون هایی مانند اپی نفرین و کورتیزول ترشح می کند که هردو محرک تغییرات رفتاری و احساسی هستند. به این پاسخ طبیعی بالا رفتن قند خون که متعاقب افت قند خون رخ می دهد و منجر به تغییرات در خلق و خوی افراد می شود” sugar roller coaster “ می گویند.

چرا در هنگام استرس تمایل به مصرف شیرینی ها افزایش می یابد؟

معمولا افراد هنگام استرس های روانی، تمایل بالایی به مصرف شیرینی ها و مواد غذایی با قند بالا پیدا می کنند که دلیل آن افزایش ورود تریپتوفان به درون مغز می باشد. این پدیده به این علت  رخ می دهد که انسولین به طور انتخابی سایر آمینواسید ها (بجز تریپتوفان)  را به درون ماهیچه ها هدایت می کند و تریپتوفان (پیش ساز سروتونین) بیشتری وارد مغز می شود. سپس سطح سروتونین بالا می رود که منجر به احساس آرامش می شود و به همین دلیل مردم در مواجهه با استرس شیرینی مصرف می کنند.

در طول عمر یک فرد  افزایش مصرف قند و کاهش دریافت فیبر باعث افزایش مقاومت به انسولین و بدتر شدن علائم میگردد. از طرف دیگر مصرف کافی کربوهیدرات های پیچیده باید افزایش یابد زیرا رژیم غذایی کم کربوهیدرات اثرات منفی بر حالات روحی دارد.

 


درباره نویسنده :
حمید لروند امیری
لوگو دکتر سلامت
حمید لروند امیری
شماره نظام پزشکی : ت -7128 کارشناس ارشد تغذیه ، دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه از دانشگاه تهران مشاور تغذیه کلینیک سلامت

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *