تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

پوکی استخوان

پوکی استخوان ,    منتشر شده در 9 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      37   پرینت       

توده استخوان در سن ۲۵ سالگی بیشترین میزان خود را دارد و استخوان هاازاستحکام کافی برخوردارند. از سن ۴۰ سالگی به بعد توده استخوانی به مرور کاهش می یابد و در دوران یائسگی، طی ۵ تا ۱۰ سال یک سوم توده استخوانی از دست می رود. استخوان هایی که توده استخوانی کمتری دارند، بیشتر در معرض شکستگی قرار دارند. شکستگی های خودبخودی استخوان ها ، درد درناحیه کمر ،لگن و پاها از علائم پوکی استخوان است .

پوکی استخوان

برای پیشگیری از پوکی استخوان سعی کنید:

روزانه ۳تا ۴ سهم از گروه شیرومواد لبنی که تامین کننده بخش عمده کلسیم موردنیازروزانه است مصرف  کنید. هرسهم از این گروه برابر با یک لیوان شیر یا ماست ویا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر کم نمک ویا سه چهارم لیوان کشک با غلطت متوسط است.

از سایر منابع عذایی کلسیم مثل حبوبات ،مغزها مثل بادام ،کنجد ، سبزی های برگی مانند انواع کلم دربرنامه  غذایی خود بگنجانید . ماهی کیلکا وساردین هم اگربطور کامل وبااستخوان خورده شوند از منابع خوب کلسیم هستند.

مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم که در استحکام استخوانها نقش مهمی دارند مانند بادام زمینی فندق ،گردو ،نخود ، عدس ،گوشت بدون چربی ،سبزی های سبز وانواع ماهی رافراموش نکنید.از مصرف زیاد فسفر(موجود در غذاها ی فرایند شده حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنی های کولادار )  پرهیزکنید. به ویژه  نوشابه های گازدار بدلیل میزان فسفات بالا جذب کلسیم غذا را مختل کرده وزمینه رابرای پوکی استخوان فراهم می کند. برای جذب کلسیم باید ویتامین D حدود ۴۰۰) واحد بین المللی در روز) از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم مرغ، جگر، ماهی) بدست آورید. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود ۱۰ دقیقه در روز و حداقل دو الی سه بار در هفته است و کافی است صورت و دست ها و بازوها در معرض نورمستقیم آفتاب قرار گیرد.

پوکی استخوان

نوشابه های طبیعی مانند آب میوه، دوغ و انواع شربت ها به جای نوشابه های کافئین دار(انواع کولاها و قهوه) مصرف شوند. زیرا نوشابه های گازدار و قهوه از جذب کلسیم در بدن جلوگیری می کنند. افراط درمصرف چای نیزموجب افزایش دفع ادراری کلسیم بدن شده وزمینه را برای پوکی استخوان فراهم می کند.

ورزش و فعالیت های فیزیکی مانند پیاده روی تند(حداقل ۳۰ دقیقه درروز ) را فراموش نکنید.

 


درباره نویسنده :
مهسا ادیبیان
لوگو دکتر سلامت
مهسا ادیبیان
کارشناس ارشد تغذیه فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مقالات پیشنهادی

  یک دیدگاه

یک پاسخ به “عوامل موفقیت در گرفتن رژیم غذایی”

  1. حسین گفت:

    خیلی خوب بود ممنون

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *