تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

هپاتیت چیست؟

هپاتیت چیست؟ ,    منتشر شده در 29 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      115   پرینت       

هپاتیت التهاب گسترده کبدی است که معمولاً منشاء ویروسی دارد .علائم بالینی آن شامل: بزرگ شدن کبد، ناراحتی های معده و روده، درد شکم، سردرد، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، تب و زردی می باشد. انواع شایع هپاتیت ویروسی عبار ت اند از: هپاتیت

C, B, A   . در هپاتیت نوع A انتقال ویروس از راه مدفوع به دهان است و معمولا به طور کامل بهبود می یابد.در

هپاتیت B انتقال ویروس از راه خون و مایعات بدن است.  در هپاتیت نوع C انتقال ویروس از راه سرنگ آلوده ،تماس جنسی یا بزاق آلوده صورت میگیرد.

هپاتیت چیست؟

توصیه های تغذیه ای در هپاتیت

حفظ وزن نرمال در بیماران مبتلا به هپاتیت به خصوص  C و B  ضروری است . غالبا افراد چاق مبتلا  به کبد چرب می باشند.

-۲ در موارد ابتلا به هپاتیت C دریافت پروتئین کافی برای کمک به روند بهبود بیماری و حفظ توده عضلانی

ضرورت دارد، البته استفاده از منابع پروتئین گیاهی نسبت به منابع حیوانی ارجحیت دارد.

-۳ غذاهای چرب مخصوصا با منشا حیوانی بار زیادی را به کبد وارد می کند و بهتر است از روغن های گیاهی و غیر هیدروژنه مانند روغن زیتون و روغن دانه کتان استفاده شود و از مصرف روغن جامد، مارگارین، کره بادام زمینی ، فست فود ها، شیر و پنیر پر چرب، خامه و شیرینی ها به طور جدی پرهیز گردد.

-۴ غذاهای فرایند شده (سوسیس، کالباس ..) غذاهای نیمه آماده و غذاهای کنسرو شده که حاوی نگهدارنده ها و افزودنی های گوناگون هستند کاهش و مصرف غذاهای تازه افزایش یابد.

۵ مصرف نمک محدود شود.

-۶ منابع ویتامین های ب ، ث ، کا شامل : غلات و حبوبات کامل، سبزی ها و میوه های تازه و خام و جگر توصیه می شود.

-۷ مصرف آب میوه های صنعتی(به علت داشتن مقادیر بالای قند) و مصرف شیرین کنند ه های مصنوعی(که تجزیه کردن آن توسط کبد بسیار مشکل است) باید محدود شوند.

-۸ در مبتلایان به هپاتیت C به هیچ عنوان  نباید از مواد غذایی حاوی قند های ساده نظیر شکلات ، بیسکویت، آبنبات وآبمیوه استفاده نمود.

-۹ مصرف قهوه ،کولاها، شکلات وبرخی چای ها باید محدود شود.

-۱۰ بهتر است نان ، ماکارونی ،غلات کامل و برنج قهوه ای ، جایگزین انواع سفید و فراوری شده آنها گردد.


درباره نویسنده :
مهسا ادیبیان
لوگو دکتر سلامت
مهسا ادیبیان
کارشناس ارشد تغذیه فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *