btnmenu
telegram-drsalamat

نقرس چیست؟راههای پیشگیری ، درمان و تغذیه مبتلایان

 مجله سلامتمقالات سلامت ,     منتشر شده در159 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      75

    اشتراک گذاری مطلب :
  • facebook
  • twt
  • google

نقرس چیست؟راههای پیشگیری ، درمان و تغذیه مبتلایان

نقرس چیست؟راههای پیشگیری ، درمان و تغذیه مبتلایان

نقرس در اثر تجمع بیش از اندازه اسید اوریک در بدن بوجود می آید ،اسید اوریک حاصل متابولیسم ماده ای به نام پورین میباشد که این ماده در غذاهای پروتئینی به مقدار زیادوجود دارد .اسید اوریک بصورت کریستال های اورات در مفاصل بدن تجمع میابد و سبب درد ،تورم و آزار بیماران میشود همچنین اسید اوریک میتواند سبب ایجاد سنگهای کلیوی نیز شود.

 راههای پیشگیری و کنترل نقرس

۱-اولین قدم کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن میباشد ولی دقت شود که کاهش وزن باید اصولی و تدریجی باشد زیرا کاهش وزن شدید وضعیت بیماری را وخیمتر میکند.

۲-برطرف کردن و کنترل بیماری زمینه ای مانند دیابت ، فشار خون و چربی خون بالا

۳-انجام فعالیت سبک ورزشی زیرا انجام ورزشهای سنگین و شدید سبب افزایش اسید اوریک بدن میگردد.

 

رژیم مبتلایان به نقرس

۱-افرادی که دارای اسید اوریک بالا میباشند میبایست مصرف گوشت قرمز ، غذاهای دریایی ، بوقلمون و ماکیان را محدود نمایند .

۲-محدود نمودن مصرف مواد غذایی که دارای سطح متوسط پورین میباشند مانند اسفناج ، مارچوبه ، ریواس ، گل کلم ، قارچ ، لوبیا و عدس

۳- حذف سوسیس ، کالباس ، عصلره و آبگوشت ، احشائ داخلی حیوانات مانند دل ، جگر ، قلوه ، کله و پاچه

۴- عدم مصرف نوشیدنی های گاز دار و آبمیوه های صنعتی و مصرف آب سیزیجات تازه مانند آب کرفس و هویج

۵- مصرف روزانه خداقل ۸ لیوان نوشیدنی بخصوص آب در طول روز  زیرا آب سبب دفع اسید اوریک از بدن میگردد همچنین مصرف ۲ لیوان آب قبل از خواب به دفع اسید اوریک بدن کمک زیادی میکند.

۶- مصرف غلات کامل و سبوس دار به جای غلات تصفیه شده

۷-  کم کردن چربی رژیم زیرا رژیم پر چرب مانع دفع اسید اوریک از بدن میگردد.

۸- استفاده از میوه جات و سبزیجات تازه در رژیم غذایی

۹- مصرف گیلاس ، آلبالو خشک و سیب د رژیم غذایی بیماران مبتلا به نقرس توصیه میشود.

۱۰- مصرف زنجبیل و دارچین برای کاهش درد و تورم توصیه میگردد

۱۱- مصرف لبنیات کم چرب ، آجیل و مغزدانه ها و سویا میتواند جایگزین محدود شدن مصرف مواد پروتئینی در رژیم باشد.

به طور کلی بیماران مبتلا به نقرس میبایست سبک زندگی خود را تغییر داده و از رژیم غذایی که حاوی میوه و سبزیجات تازه ، لبنیات کم چرب ، محدود نمودن مصرف گوشت و کاهش چربی غذایی استفاده نموده و ورزش سبک و مستمر را در برنامه روزانه خود بگنجانند.

 سعیده جعفری کارشناس تغذیه

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *