تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

کبد چرب

کبد چرب ,    منتشر شده در 90 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      247   پرینت       

کبد چرب در اثر رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد ایجاد می شود. در نتیجه اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد به وجود می آید. بیمار یهای کبدی مانند هپاتیت و کبد چرب در مراحل اولیه هیچ  گونه علائمی  برای تشخیص ندارند. بنابراین، افراد از بیماری خود بی اطلاع هستند تا وقتی که پس از گذشت زمان و وخیم شدن وضعیت کبد تاثیرات منفی بر عملکرد آن مشخص میشود.

از جمله عوامل مستعد کننده ی کبد چرب  می توان  به مصرف الکل،اختلالات چربی خون،چاقی به ویژه چاقی شکمی، دیابت،جراحی معده، سوتغذیه و کاهش وزن سریع اشاره کرد.

افراد بی تحرک و علاقه مند به غذاهای آماده و فست فودها، افراد چاق و دچار اضافه وزن، افراد مبتلابه دیابت، افراد مبتلا به چربی خون بالا، مصرف بی رویه و بی قاعده ویتامین Aدر  معرض ابتلا به کبدچرب هستند.

تغذیه و بیماری کبد

به منظور پیشگیری از کبدچرب داشتن رژیم غذایی سالم با تاکید بر مصرف بالای میوه، سبزی، غلات سبوس دار و چربی های مفید  ضروری است. برای جلوگیری از افزایش وزن به ویژه چاقی شکمی داشتن رژیم غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی، به حفظ وزن سالم کمک می نماید.

درمان کبد چرب شامل  رژیم غذایی اصولی، کاهش وزن، ورزش، استفاده از داروهای کاهنده قند خون در بیماران دیابتی، استفاده از داروهای کاهنده کلسترول در بیماران مبتلا با کلسترول بالامی باشد.

بایستی توجه داشت که انتخاب رژیم غذایی به درستی صورت پذیرد، زیرا کاهش وزن سریع با رژیم های محدود، خود می تواند سیر بیماری را بدتر نماید. لذا انتخاب منطقی رژیم غذایی کاهش وزن زیر نظر متخصص تغذیه و با کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم درهفته توصیه می گردد با کاهش وزن مختصر در حدود ۱۰ درصد از وزن اولیه نیز در خیلی از موارد می توان بیماری را کنترل نمود.


درباره نویسنده :
مهسا ادیبیان
لوگو دکتر سلامت
مهسا ادیبیان
کارشناس ارشد تغذیه فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *