تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

فاویسم

فاویسم ,    منتشر شده در 199 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      372   پرینت       

فاویسم یک بیماری ارثی است که توسط کروموزوم X منتقل می شود.پسران از مادر و دختران از یک یا هردو والدین آن را به ارث می برند.فاویسم در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز (G6PD) ایجاد می شود.

فاویسم

این آنزیم در تمامی سلول های بدن وجود داشته و در متابولیسم قند ها نقش دارد.عدم وجود یا کمبود این آنزیم در گلبول قرمز مانع از احیاء گلوتاتیون در سلول می شود که می تواند باعث عدم محافظت گلبول های قرمز در مقابل استرس های اکسیداتیو مانند رادیکال های آزاد و عفونت ها گردد و در نهایت منجر به آسیب دیدگی دیواره گلبول قرمز و لیز آن شود.

فاویسم

این آسیب می تواند درجات مختلفی از آنمی همولیتیک را بسته به حساسیت فرد یا شدت مواجهه به وجود آورد.بنابر این شخص مبتلا به فاویسم باید از مواردی (مانند برخی غذاها،داروها و مواد شیمیایی) که می توانند این عوارض را بوجود آورند،دوری کند.غذاها ،گیاهان و موادی که نباید مصرف شوند:

خانواده نخودیان: باقلا،انواع لوبیا،سویا،انواع نخود،عدس و ..

سولفیت ها: سولفیت ها به طور وسیعی در انواع مواد غذایی استفاده می شوند.بنابراین باید برچسب مواد غذایی را برای بررسی وجود آنها مورد توجه قرار داد.

منتول و مواد غذایی و فرآورده های بهداشتی شامل آن:به سختی می توان خمیردندان،آبنبات،خوشبو کننده دهان و دهان شویه هایی را پیدا کرد که در آن منتول به کار نرفته باشد،بنابر این باید احتیاط لازم را بکار برد.عصاره نعناع طبیعی منع مصرف ندارد.

رنگ های خوراکی مصنوعی ، حنا، نفتالین،نوشابه های الکلی، اسید آسکوربیک (دوز بالای آن می تواند مشکل ساز باشد).

 

 

مهسا ادیبیان

کارشناس ارشد تغذیه


درباره نویسنده :
کلینیک سلامت
لوگو دکتر سلامت
کلینیک سلامت
اولین درمانگاه تخصصی دیابت و چاقی در شرق تهران

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *