btnmenu
telegram-drsalamat

شیرین کننده های مصنوعی

 مجله سلامتمقالات سلامت ,     منتشر شده در159 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      68

    اشتراک گذاری مطلب :
  • facebook
  • twt
  • google

شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده های مصنوعی

امروزه به دلیل شیوع بالای چاقی و اضافه وزن و بیماری دیابت استفاده از مواد حاوی شیرین کننده های مصنوعی و یا جایگزینهای قند رواج بسیاری یافته است و در بسیاری از مواد غذایی تحت عنوان رژیمی یا بدون قند استفاده میگردد.

این شیرین کننده ها قند نمیباشند ولی مزه شیرینی دارند و حدود ۳۰ تا ۸۰ هزار برابر شیرین تر از قند میباشند و چون ساختمان شیمیایی قند را ندارند در دستگاه گوارش هضم نمیشوند و سبب افزایش قند خون نمیگردند همچنین اکثر این شیرین کننده ها کالری در حد صفر دارند و برای افرادی که تحت رژیم میباشند و مایل به خوردن غذاهای شیرین میباشند مصرف میشود.

سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) آزمایشات متعددی بر روی این شیرین کننده ها انجام داده است و در تعدادی از آزمایشات که بر روی حیوانات انجام گرفته سرطان مثانه ،خون و تومورهایی در این حیوانات مشاهده گردید ولی در آزمایشات بعدی شواهدی بر خطر آمیز بودن آنها بر روی انسانها یافت نشد و FDA این شیرین کننده ها را برای مصرف انسان بی خطر تشخیص داده است .

پنج شیرین کننده مجاز عبارتند از:

ساخارین ،آسپارتام،آسه سولفام پتاسیم،سوکرالوز و نئوتام و برای هر کدام مقدار مجاز مصرفی تایین شده است.ب

اید به این نکته توجه نمود که افراد دیابتی نباید به صرف بدون قند بودن این مواد در مصرف آنها زیاده روی نمایند زیرا تنها قند مواد غذایی نیست که سبب افزایش قند خون میگردند و دیگر مواد کربوئیدراتی موجود در غذاها سبب افزایش قند خون میگردند.

افرادی که از این مواد رژیمی جهت کاهش وزن استفاده مینمایند باید به این نکته توجه نمایند در مطالعه ای که برروی تعدادی از موشهای آزمایشگاهی صورت گرفته مشاهده گردیده گروهی که از این مواد رژیمی استفاده کرده اند افزایش وزن بیشتری داشته اند و دلیل آن را اینگونه توجیح کردند که فعالیت مرکز لذت در مغز در پاسخ به مصرف این شیرین کننده ها نشاندهنده عدم ارضا حس لذت و افزایش مصرف غذا در وعده غذایی بعدی میباشد و به دلایل ناشناخته ای سبب افزایش وزن میگردد.

 

سعیده جعفری کارشناس تغذیه

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *