سلیاک , منتشر شده در 457 روز پیش , بدون دیدگاه , 744 پرینت
سلیاک نوعی بیماری گوارشی است که در اثر حساسیت سلول های مخاطی روده باریک به ترکیبات موجود در پروتئین غلات به وجود می آید و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می شود.افراد مبتلا به سلیاک پروتئینی به نام گلوتن را که در گندم،جو،چاودار و جو دوسر وجود دارد را نمی توانند تحمل کنند.از علائم سلیاک می توان به کاهش وزن،اسهال خونی،اسهال چرب،درد شکمی،نفخ،درد مفاصل،تشنج و ..اشاره کرد.بعضی از افراد مبتلا به سلیاک هیچ علامتی ندارند،زیرا قسمت سالم روده قادر به جذب مواد مواد مغذی کافی برای پیشگیری از بروز علائم است.
در بیماری سلیاک لازم است منابع گلوتن به طور کامل حذف شوند:
گندم ،جو،جو دوسر و چاودار. از آنجا که آرد گندم به عنوان یک نگهدارنده اصلی در بسیاری از کنسروها و موادغذایی استفاده میشود این بیماران نه تنها باید از گندم و جو پرهیز کنند، بلکه بسیاری از مواد غذایی دیگر مانند سوسیس و کالباس و حتی برخی از انواع لبنیات، کنسرو ربگوجه و برخی مواد آرایشی که درجاتی از آرد گندم در آنها استفاده شده است را نیز نباید مصرف کنند.
غذاهای مجاز برای این بیماران عبارتند از :
آرد ذرت،نشاسته ذرت،غذای تهیه شده از ذرت،برنج،آرد سویا،آرد سیب زمینی،نشاسته کاساوا،نشاسته گندم بدون گلوتن.
مهسا ادیبیان
کارشناس ارشد تغذیه
درباره نویسنده :
مقالات پیشنهادی
- خطر رژیمهای غذایی فاقد لبنیات برای
- مهارتهای پرورش کودک و نوجوان
- فیبرهای غذایی
- مهارتهای ارتباطی ،کمک به رشد و ارت
- خواص تغذیه ای پروبیوتیک ها
- رابطه مصرف ویتامین D با وقوع فراموش
- مدل درمانی کلینیک سلامت مدیریت وزن
- صرفه جویی ۲ میلیارد تومانی با راه ا
- علامت زولبیا و بامیههای غیر بهداشت
- راهبردهایی مقدماتی جهت کمک به رشد و
- چرا ماهیچه های ی ساق پای شما ورم می
- طب سوزنی نوین
بدون دیدگاه