تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

رابطه بین تغذیه و استخوان

رابطه بین تغذیه و استخوان ,    منتشر شده در 18 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      71   پرینت       

تغذیه در این زمینه نقش مهمی را ایفا می کند. کلسیم، فسفر و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری هستند، اما چندین ماده ی مغذی دیگر نیز در استخوان نقش های مهمی را ایفا می کنند. مواد غیر مغذی مثل فیتو استروژن ها نیز ممکن است وضعیت بافت های استخوان را بهبود بخشند.

 

ویتامین D : مصرف بیش از حد ویتامین D عوارض جانبی زیادی به دنبال دارد به عنوان مثال مصرف بیش از مقدار توصیه شده ویتامین D سمی است و احتمال کلسیفیکاسیون در بافت های نرم مانند کلیه را افزایش می دهد.

ویتامین A: مصرف بیش از مقدار مورد نیاز ویتامین A هم می تواند باعث شکستگی های بی دلیل در لگن گردد.

مقررات مکمل های رژیمی:

سدیم: مصرف بیش از حد مورد نیازسدیم باعث افزایش دفع کلسیم می گردد.

کافئین و الکل: مصرف زیاد کافئین باعث کاهش توده ی استخوانی می گردد. برای کاهش این اثر منفی می توان از شیر همراه قهوه استفاده کرد. مصرف الکل هم باعث استئوپروز می گردد می گردد. البته اکثرا مصرف الکل همراه با تغذیه نادرست و مصرف سیگار همراه است.

 

پروتئین: مصرف بیش از حد پروتئین سبب افزایش دفع ادراری کلسیم به صورت اگزالات یا اورات کلسیم می گردد. نیاز روزانه پروتئین ها یک گرم به ازای کیلوگرم است.


درباره نویسنده :
هما هدایی
لوگو دکتر سلامت
هما هدایی
کارشناسی ارشد تغذیه فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *