تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

تغذیه و پوست

تغذیه و پوست ,    منتشر شده در 23 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      83   پرینت       

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی  تحقیقات زیادی در رابطه با نقش تغذیه و سلامت پوست صورت گرفته است. مطالعات نشان می دهند که با دریافت کالری مورد نیاز بدن ، فعالیت بدنی و دریافت ریزمغذی های مورد نیاز که شامل غذاهای آنتی اکسیدان می باشد می توان تا حدود زیادی از  روند پیری پوست جلوگیری کرد. آنتی اکسیدان هایی نظیر کاروتنوییدها، توکوفنول ، فلاونوییدها ، ویتامین های A ،C ،D، E ، اسیدهای چرب امگا ۳ و برخی پروتیین هامی توانند نقش مهمی را در این امر ایفا کنند.

تغذیه و پوست

ویتامین C یا همان آسکوربیک اسید به عنوان کوفاکتورهای آنزیم های لیزیل و پرولیل هیدروکسیلاز می باشد که این دو نقش مهمی در کلاژن سازی دارند. کمبود این  ویتامین  می تواند منجر به شکنندگی پوست و تاخیر بهبود زخم شود.

ویتامین E  که گروهی از توکوفرول ها هستند و به عنوان ترکیب غیر آنتی اکسیدان می باشند . این ترکیب را می توان در انواع روغن های گیاهی  مانند روغن آفتابگردان و روغن سویا و برخی گوشتها یافت کرد.کمبود این ویتامین می تواند منجر به خشکی پوست و ادم  گردد.

ویتامین A  که محلول در چربی می باشد و از مشتقات بتا کاروتن، لیکوپن و استازانتین می باشد. که نقش مهمی در کاهش استرس اکسیداتیو دارند. این ویتامین در سیب زمینی شیرین ، هویج، کدو و انبه یافت می شوند .

ویتامینD محلول در چربی است و در انسان نقش پیش هورمون را ایفا می کند. این ویتامین رامی توان در تخم مرغ ،شیر و مارگارین یافت. این ویتامین از فرایند پیری پوست و سرطان پوست جلوگیری میکند.

 


درباره نویسنده :
دیبا طباطبایی
لوگو دکتر سلامت
دیبا طباطبایی
شماره نظام پزشکی ت-4825 کارشناس تغذیه و رژیم درمانی ، کارشناس ارشد میکروبیولوژی اپراتور دستگاههای لاغری موضعی در کلینیک سلامت

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *