تلفن : ۷۷۱۶۲۸۰۰ (۰۲۱)

شنبه الی پنجشنبه ۰۸:۰۰ الی ۲۰:۰۰

support-drsalamat
لوگو دکتر سلامت

ارزش تغذیه ای نوشیدنی الکلی

ارزش تغذیه ای نوشیدنی الکلی ,    منتشر شده در 167 روز پیش ,      بدون دیدگاه ,      359   پرینت       

نوشیدنی های الکلی حاوی آب، اتانول، مقادیر متغیری از کربوهیدرات ها و مقادیر بسیار کمی از مواد مغذی هستند. میزان پروتئین و ویتامین این نوشیدنی ها، به استثنای آبجو بسیار کم است. ممکن است میزان آهن، به خصوص در شراب محسوس باشد به نحوی که ممکن است میزان آهن، سرب یا کبالت به سطح مضر و خطرناک برسد. کاهش وزن در افراد الکلی به خصوص زنان نسبت به افراد غیر الکلی  به وضوح مشخص است. نقش اتانول در حفظ وزن بدن، به میزان کربوهیدرات خورده شده با آن متکی است. شواهد موجود حاکی از آن است که اتانول سرعت فعالیت متابولیکی را افزایش می دهد که  این مسئله می تواند دلیلی برای شروع کاهش مقدار انرژی بیولوژیکی باشد.

تداخل بین مواد مغذی و نوشیدنی های الکلی در سطوح مختلفی روی می دهد و بسیار پیچیده است. اتانول برای بسیاری از بافت های بدن سمی است و از طریق آسیب به بافت های مختلف به خصوص کبد که محل متابولیسم است منجر به بروز سوتغذیه و عوارض دیگری می گردد. در افراد الکلی دو سوم کالری دریافتی ممکن است از اتانول تامین شود که براساس این افراد از کمبودهایی متوالی ترکیبات تغذیه ای، پروتئین، کربوهیدرات و چربی ها و تنوعی از ویتامین ها و مواد معدنی و ریزمغذی ها و نیز عوارض سمی بودن اتانول رنج می برند.

هما هدایی

کارشناس ارشد تغذیه


درباره نویسنده :
کلینیک سلامت
لوگو دکتر سلامت
کلینیک سلامت
اولین درمانگاه تخصصی دیابت و چاقی در شرق تهران

مقالات پیشنهادی

  بدون دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *